Vluchten naar Istanbul

prijzen vanaf 58 €
03 jun 10 jun Vertrek
Vliegtickets van
Elke bestemming
naar
Istanbul
Antalya
29 mei (di)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
Istanbul
06 jun (wo)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
58 €
Antalya
30 mei (wo)
Pegasus Airline
Rechtstreekse vlucht
Istanbul
02 jun (za)
Pegasus Airline
Rechtstreekse vlucht
59 €
Antalya
29 mei (di)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
Istanbul
30 mei (wo)
Pegasus Airline
Rechtstreekse vlucht
61 €
Antalya
30 mei (wo)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
Istanbul
31 mei (do)
Pegasus Airline
Rechtstreekse vlucht
61 €
Antalya
30 mei (wo)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
Istanbul
06 jun (wo)
Sun Express Airlines
Rechtstreekse vlucht
60 €
Prijsbewaker
Verspil geen tijd.
Laat de aanbiedingen jou vinden.
{{alert.msg}}

Snele uitleg - vlieg tot Istanbul

Goedkope tickets naar Istanbul

Istanbul

Boek uw vliegtickets voor goedkope vluchten naar Istanbul nog voor het einde van deze maand en profiteer van de voorjaarskortingen die veel vliegtuigmaatschappijen nu bieden op goedkope vliegtickets. Bezoek de economische hoofdstad van Turkije voor een stedentrip, goedkope vakantie om het land te verkennen of een heerlijke zonvakantie op het strand aan de Bosporus.

Istanbul is de enige stad ter wereld die verdeeld is over twee continenten. De metropool ligt op de scheidslijn van Europa en Azië. Bezoekers van Istanbul die vroeg boeken kunnen héél goedkoop vliegen. Dankzij het internet kunt u tegenwoordig zelf goedkope tickets naar Istanbul zoeken, de prijzen van goedkope tickets vergelijken of zelf uw vakantie boeken. Daarmee bespaart u onnodige kosten die u anders kwijt bent aan het reisbureau en kunt u die besparingen gebruiken om extra te genieten van uw bezoek aan een wereldstad dankzij de goedkope vliegtickets naar Istanbul.

Reizen naar en in Istanbul

Met de komst van goedkope vliegtickets naar Istanbul is de tijd van langdurige busreizen voorbij. U stapt ’s ochtends vroeg in het vliegtuig en kunt even later al ontbijten in Istanbul. Goedkope vliegtickets voor Istanbul gelden niet alleen voor vluchten van Schiphol; u kunt ook vliegen vanaf Eelde of vanaf vliegveld Eindhoven. Istanbul heeft momenteel twee internationale vliegvelden wat géén enkele luchtvaartmaatschappij er van kan weerhouden om goedkope vliegtickets naar Istanbul te bieden. Op het vliegveld is altijd wel een taxi te vinden om u verder te vervoeren. Maar het openbaar vervoer is eveneens goed geregeld. Wanneer uw budget beperkt is waardoor u uw goedkope vliegtickets naar Istanbul niet alleen heeft gekocht omdat het een koopje is, dan is het openbaar vervoer zeker een optie. Het is betaalbaar en goed geregeld. Daarnaast zult u op elk vliegveld een keur aan autoverhuurbedrijven kunnen vinden wanneer u er voor kiest uw eigen vervoer te hebben.

Wat te doen of te zien in Istanbul?

Istanbul heeft voor elk soort bezoeker wel wat te bieden, of u nu houdt van korte vakanties, zonvakanties of rondreizen. U kunt als mee gaat met georganiseerde groepsreizen maar Istanbul is ook een goede bestemming voor single reizen, als koppel of met het hele gezin. Istanbul zal niemand teleurstellen. Vanwege z’n unieke ligging biedt Istanbul u een kijkje in zowel de Aziatische als Europese cultuur. Wanneer u de stad bezoekt dan kunt u profiteren van goedkope producten uit Azië en heerlijk shoppen in één van de vele winkelcentra. Maar u kunt ook ontspannend genieten van een massage in één van de vele luxe badhuizen, dineren in een restaurant naar keuze of ontspannen op een terrassen in de stad, of langs de Bosporus. Istanbul is historisch gezien een typische bestemming voor een stedentrip.

De beste bezienswaardigheden van Istanbul

Om het maximale uit uw goedkope vakantie te halen kunt u proberen de vele bezienswaardigheden van Istanbul te bezoeken. Istanbul stond ooit bekend als Constantinopel en was jarenlang het centrum van de internationale macht en een rijk dat zich uitstrekte tot in het Verre Oosten en het huidige Oostenrijk. Veel van de oude gebouwen zijn bewaard gebleven en verkeren nog altijd in goede staat. Dat maakt het zeker de moeite om ze eens te bezoeken. Aanraders zijn het Topkapi Paleis waar jarenlang de Osmaanse sultans woonde. Het paleis is tegenwoordig een museum dat laat zien hoe de sultans en hun harem van 400 vrouwen elk, vroeger leefden. Istanbul kent ook zo’n 500 kerken en moskeeën en de Hagia Sofia is de meest bekende daarvan. Ooit was dit een christelijk-orthodoxe kerk die later werd omgetoverd in een moskee. De naastgelegen Blauwe Moskee is een tweede gebedshuis dat zeker de moeite van het bezoeken waard is.

Het is ook de moeite om goedkope vliegtickets naar Istanbul naar Instabul te boeken om naar Istanbul te vliegen om er te shoppen. De Grote Bazaar is een bekende markt van de stad waar u rustig een hele dag kunt vertoeven. De Egyptische Bazaar is een andere bekende bazaar. In de laatste worden met name etenswaren en kruiden verkocht. De Egyptische Bazaar is één van de oudste bazaren in Istanbul en is volledig overdekt. Vergeet niet dat u moet onderhandelen over de prijs en dat de Turken het als een sport zien om af te dingen! Sta, bovendien, niet verrast te kijken wanneer de handelaar Nederlands praat of verstaat.

Waar te verblijven?

Wanneer u goedkope vliegtickets naar Istanbul koopt dan kunt u er voor kiezen om tegelijkertijd uw accommodatie te boeken. Vele reisbureaus hebben aanbiedingen voor een all inclusive vakantie in Istanbul. Maar voor een bezoek aan Istanbul is dat zeker niet verplicht. De miljoenenstad kent letterlijk honderden hotels, variërend van goedkope hotels tot vijf-sterrenhotels. Ook zijn er honderden bed-and-breakfasts en pensions waar u uit kunt kiezen. Vrijwel alle accommodaties zijn kind-vriendelijk. De Turken zijn een modern volk en iedereen spreekt er Engels. Bijna overal wordt de Euro geaccepteerd waardoor u probleemloos van uw vakantie kunt genieten.

Het klimaat in Istanbul

Het klimaat in Istanbul heeft veel weg van een Middellandse Zeeklimaat hoewel de stad enigszins verwijderd ligt van de Middellandse Zee. Tijdens de winter kan er af en toe sneeuw vallen. Het nadeel daarvan is dat het direct de stad plat legt. Vanaf mei tot en met oktober kan het echter lekker warm zijn in Istanbul waardoor de stad een aantrekkelijke locatie is voor zonvakanties. Dankzij de goedkope vliegtickets naar Istanbul, de overvloed aan bezienswaardigheden en accommodaties heeft Istanbul Griekenland en de Griekse eilanden weten te verslaan als favoriete vakantiebestemming. Dat is vooral ingegeven door de instorting van de Griekse economie. Een vliegvakantie Turkije is daarmee zeer aantrekkelijk geworden omdat Turkije hetzelfde klimaat heeft als de Griekse eilanden.

Medische voorzorgsmaatregelen

Waar u gaat reizen naar Turkije dan hoeft u geen bijzondere medische maatregelen te nemen. De standaard DKTP prik (Difterie, Kinkhoest, Tifus en Pokken) die elke Nederlander ooit heeft gekregen, zou voldoende moeten zijn. In Istanbul kunt u rustig het water uit de kraan drinken of genieten van de vele lekkernijen. Wel is het belangrijk dat, wanneer u wat koopt van straatventers, dat u alleen koopt bij hygiënische verkopers en dat vlees goed doorbakken is. De meeste reisverzekeringen dekken u ook het geval van incidenten of ongevallen maar het is nooit verkeerd om dit vooraf even te checken bij het reisburo.

Bent u overtuigd en wilt u goedkope vliegtickets naar Istanbul boeken? Bezoek eens een reisburo om te zien of ze een last minute aanbieding hebben of andere vakantie aanbiedingen. Nu Turkije hard werkt om lid te mogen worden van de Europese Unie krijgt u, ongetwijfeld, waar voor u geld. U zult een ruime keuze hebben uit goedkope vliegtickets of busreizen. En met een beetje geluk zal ook uw accommodatie zeer betaalbaar zijn.

Tenslotte; Turkije doet haar uiterste best om de huidige crisis in het Midden Oosten het hoofd te bieden. Om verkeerde beeldvorming vanuit West-Europa te voorkomen doen ze, aan de andere kant, alles om Europeanen te blijven trekken. Juist dat, in combinatie met de bekende Turkse gastvrijheid, maakt dat het de moeite is om goedkope vliegtickets naar Istanbul te boeken.

Flyhacks - altijd beste vlucht aanbiedingen naar Istanbul

Goedkope vluchten naar Istanbul starten vanaf en duurt slechts ernaartoe.

Kies een van de volgende maatschappijen die vliegen naar Istanbul:

Je kan vliegen naar Istanbul vanuit de volgende steden:

Daarnaast zijn er vluchten naar Istanbul van de volgende landen: