Vluchten naar Madrid

prijzen vanaf 81 €
04 mei 11 mei Vertrek
Vliegtickets van
Nederland
naar
Madrid
Eindhoven
11 jun (ma)
Transavia Airlines
Madrid
12 jun (di)
Ryanair
Rechtstreekse vlucht
81 €
Eindhoven
24 jun (zo)
Ryanair
Madrid
07 jul (za)
Ryanair
Rechtstreekse vlucht
86 €
Eindhoven
28 aug (di)
Ryanair
Rechtstreekse vlucht
Madrid
07 sep (vr)
Ryanair
86 €
Eindhoven
03 jul (di)
Ryanair
Madrid
10 jul (di)
Ryanair
Rechtstreekse vlucht
87 €
Eindhoven
09 jun (za)
Ryanair
Madrid
12 jun (di)
Ryanair
Rechtstreekse vlucht
90 €
Prijsbewaker
Verspil geen tijd.
Laat de aanbiedingen jou vinden.
{{alert.msg}}

Snele uitleg - vlieg tot Madrid

Goedkope vliegtickets naar Madrid

Madrid

Spanje; wie is er niet opgegroeid met het idee dat Spanje alleen geschikt was voor zonvakanties? Een bestemming voor busreizen of autovakanties? Spanje is meer echter dan zon en zee alleen, en Madrid bewijst dat. Boek uw goedkope vliegtickets naar Madrid om deze stad te ontdekken.

Lange tijd was Spanje voor vele Nederlanders een bestemming in de categorie ‘verre reizen’. Het was een bestemming voor de happy few die er naar toe gingen via luxe reizen die waren geboekt bij het reisbureau of via een georganiseerde jongerenreis. In de tijd waarin de maanden juni en juli de zomervakantie waren, keek menigeen het hele jaar door uit naar deze vakantie. Meestal was de eindbestemming gelegen aan één van de Costa’s. Tegenwoordig lijkt het er op dat iedereen naar Spanje op vakantie gaat. Daar spelen de reisbureau’s op in door het aanbieden van goedkope tickets voor meerdere bestemmingen in Spanje. Het boeken van goedkope vliegtickets naar Madrid is zeker de moeite waard, en hier is waarom.

Historie van Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en is tevens de grootste stad van het land. Na Londen en Berlijn is Madrid de derde grootste stad van Europa. Dat maakt dat Madrid de belangrijkste stad van het Iberisch schiereiland is. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook veel zakenmensen regelmatig goedkope vliegtickets naar Madrid boeken omdat ze hier een afspraak hebben. De stad ligt op een hoogvlakte in het midden van het land. Omdat de stad van zes miljoen inwoners toch z’n oude karakteristieke karakter heeft weten te behouden, is Madrid een erg populaire bestemming voor stedenreizen. De historie van Madrid begint ten tijde van de aanwezigheid van de Moren. Emir Al-Andalus liet zowel een paleis als een citadel bouwen bij een waterbron waar nu de stad Madrid ligt. Lange tijd was Madrid een plek waar Moren en Sefardische Joden gebroederlijk samenwoonden. Pas in 1085 werd Madrid een katholieke stad en in 1123 kreeg het officieel stadsrechten. In de 18e eeuw besloot de koninklijke familie Bourbon dat Madrid niet in de erbarmelijke staat kon verkeren als dat het in die tijd was. Sindsdien is het snel gegaan. Tot aan de 20e groeide de stad snel maar was het ook vaak verwikkeld in oorlogen. Het feit dat Madrid de uitvalsbasis was van de fascisten tijdens de Spaanse burgeroorlog maakte dat de stad ruim drie jaar lang belegerd werd. Madrid heeft, daarmee, ook de trieste reputatie dat het de eerste stad ter wereld is die gebombardeerd werd door vliegtuigen. Dat daar bij vele onschuldige doden vielen onder de burgerbevolking is een triest feit.

Herinneringen bewaard

Ondanks dat Madrid regelmatig het toneel is geweest van verwoestingen en gevechten is er veel van de historie in de stad bewaard gebleven of gerestaureerd. Dat maakt dat het zeker de moeite waard is om goedkope vliegtickets naar Madrid te boeken om dit alles eens te zien. Het Koninklijk Paleis, de kunstmusea Het Prado museum, het Nationale Museum en het Thyssen-Bornemisza museum zijn absolute aanraders wanneer het gaat om monumenten. Maar ook liefhebbers van winkelen komen in Madrid zeker aan hun trekken. Zo is de grote vlooienmarkt El Rastro een aanrader of de wijken Puerta del Sol, Calle Princesa of Calle Goya. Hier vindt men vele winkelcentra met winkels van alle luxe ketens.

Madrid heeft ook vele parken die de stad het bezoeken waard maakt. Maar wanneer u een sportliefhebber bent, dan hebt u zeker baat bij goedkope vliegtickets naar Madrid. Madrid is namelijk de thuisbasis van Real Madrid, ’s werelds rijkste voetbal club. Het vinden van kaarten om een thuiswedstrijd van ‘De Koninkljke’ te kunnen bijwonen is lastig, maar wie daar in slaagt zal zeker een avond van z’n leven hebben. Ook is het vliegveld van Madrid de belangrijkste aankomstplek voor liefhebbers van de Formule 1 race van Spanje of de MotoGP race die jaarlijks in Madrid plaatsvindt. Dit maakt dat een grote groep mensen profijt kan hebben van goedkope vliegtickets naar Madrid.

Internationaal knooppunt

Veel mensen boeken ook goedkope vliegtickets naar Madrid omdat de internationale luchthaven Barajas Airport een internationaal knooppunt is van vluchten. Wanneer goedkoop vliegen naar marokko bijvoorbeeld uw doel is, dan is Madrid zeker een optie om te overwegen. De nationale luchtvaartmaatschappij Iberia heeft vaak aanbiedingen voor Afrika reizen voor, bijvoorbeeld, een Kenia vakantie. Omdat Madrid vanuit vele Europese steden te bereiken is, hoeft u niet langer een autovakantie naar deze stad te overwegen. Dankzij de goedkope goedkope vliegtickets naar Madrid bent u veel beter af wanneer u met het vliegtuig gaat. Zo kunt u maximaal van uw tijd en budget profiteren zonder lang in de files te hoeven staan of vele kilometers moet rijden voordat u pas echt van uw vakantie kunt gaan genieten.

Madrid heeft kunnen uitgroeien tot een dergelijk internationaal knooppunt omdat de stad strategisch gelegen is. Maar de omgeving van Madrid heeft ook veel te bieden. Wie dacht dat het buiten de stadsgrenzen van Madrid ophield, die komt bedrogen uit. Boek eens goedkope vliegtickets naar Madrid en huur een auto om het gebied rondom de Spaanse hoofdstad te bekijken. U zult verstelt staan van hoeveel meer Spanje kan bieden. Zo kunt u zich in Pedraza in de middeleeuwen wanen. Het lijkt er op dat de tijd daar heeft stilgestaan. Dat lijkt ook in La Vereda, een dorp dat tegenwoordig helemaal verlaten is. In het midden van de vorige eeuw zijn veel van de bewoners naar de stad getrokken en is het dorp bijna helemaal verlaten geraakt. Liefhebbers van natuur doen er goed aan om richting het noorden, westen en oosten van Madrid te gaan. Daar vindt u indrukwekkende natuur die bestaat uit indrukwekkende bergwegen en imposante stuwmeren. Die stuwmeren zijn onder meer aangelegd om waterkrachtcentrales verderop van water te voorzien waarmee energie kan worden opgewerkt voor, onder meer, Madrid.

Transport in en rondom Madrid

Om het maximale uit uw goedkope vliegtickets naar Madrid te halen raden wij u aan om voor vertrek bij een reisburo uw hotel en huurauto te boeken wanneer u er voor kiest om de omgeving van Madrid te zien. Dat stelt u in staat om te gaan en staan waar u wilt. Huurauto’s kunt u doorgaans al op het vliegveld ophalen. Wanneer u alles van tevoren heeft geregeld is het bij aankomst slechts een kwestie van uw paspoort tonen, waarna u de sleutels in ontvangst kunt nemen, in kunt stappen en direct kunt wegrijden om de zon achterna te gaan. U zult in de dorpje rondom Madrid altijd wel goedkope hotels kunnen vinden. Is de stad zelf het doel van uw goedkope vliegtickets naar Madrid dan kunt u rustig terugvallen op de bussen, treinen en metro van de stad. Die zijn in uitstekende staat en sluiten altijd op elkaar aan. Het is mogelijk om deze met slechts één kaartje te gebruiken. Laat u daarvoor uitvoerig informeren bij de plaatselijke VVV. De medewerkers aldaar zijn doorgaans in staat om u in uw eigen taal te woord te staan. Zo toeristisch is de Spaanse hoofdstad!

Geniet van uw tijd in de prachtige stad Madrid. De stad is prachtig, het weer is prachtig en, wanneer u het slim aanpakt is een vakantie naar Madrid, of een weekendje weg naar deze stad, zeker betaalbaar.

Flyhacks - altijd beste vlucht aanbiedingen naar Madrid

Goedkope vluchten naar Madrid starten vanaf en duurt slechts ernaartoe.

Kies een van de volgende maatschappijen die vliegen naar Madrid:

Je kan vliegen naar Madrid vanuit de volgende steden:

Daarnaast zijn er vluchten naar Madrid van de volgende landen: