Vluchten van Alghero naar Catania

03 mrt 10 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Alghero tot Catania

Wat is belangrijk bij een vluchtverzekering?

Het belangrijkste gedeelte van een dergelijke verzekering is: bagage en annuleringsverzekering. Allereerst moet je bagage worden geregeld en verzekerd voor ieder geval van: vertraging, schade of verlies. Gewoonlijk zijn de luchtvaartmaatschappijen beperkt aansprakelijk als het gaat om dergelijke vergoedingen... tenzij je je bagage verzekert en dan doet de verzekeringsmaatschappij de rest. Het is vooral belangrijk als je reist met apparatuur van hoge waarde. Als het op annuleringen aankomt, hebben de luchtvaartmaatschappijen een aantal verantwoordelijkheden, maar sommige goedkope luchtvaartmaatschappijen proberen het hoofd boven water te houden. Als je je vlucht verzekert, kun je in alle rust slapen, zelfs als deze geannuleerd is, krijg je een volledige restitutie en misschien zelfs nog meer. Je weet wel, voor het ongemak en het verpesten van je plannen.

Hoe je geen vreemde eend in de bijt bent als je vliegt van Alghero naar Catania?

Er zijn zoveel manieren om een mafkees te zijn in een ander land. Soms kom je op het politiebureau terecht! Vooral als het een totaal andere cultuur is. Voorbeeld? In Japan is het geven van een fooi aan de ober niet zo gebruikelijk als je zou denken... Het kan zelfs een belediging zijn. Neem voor het vertrek de tijd met het lezen of bekijken van gidsen of blogs over gebruiken en tradities in het land van je bestemming. Tips, gebaren, vieringen, religie, gewoonten... alles kan belangrijk zijn. Als je niet weet wat je moet doen in een bepaalde situatie, heb je opties: vraag direct (maar beleefd) of probeer je in te mengen, doe wat de lokale bevolking doet.

Vluchten van Alghero naar Catania – de snelle gids wat gebeurt als

Na een tijdje lijkt iedere vlucht hetzelfde. Nadat je de beveiliging hebt doorlopen en bent ingecheckt op het vliegveld, begin je met je vlucht bij de juiste gate. Je hoeft je niet te haasten of je ellenbogen te gebruiken om erdoor te komen - iedereen heeft een gereserveerde stoel. Het instappen in het vliegtuig kan op drie manieren gebeuren - via de luchthavengang rechtstreeks naar het vliegtuig, via een kleine bus die u naar het vliegtuig brengt of direct vanaf de gate, te voet naar het dichtbij staande vliegtuig. Vervolgens neemt je je plaats in, duw je de handbagage in het bagagevak en wacht je even. De piloot zal je begroeten en je alle noodzakelijke dingen vertellen, en dan aan de opstijg procedure beginnen. In de tussentijd kan je gevraagd worden om je veiligheidsgordel vast te maken en vervolgens te luisteren naar uitleg van de veiligheidsvoorschriften, gegeven door de stewardess. Dan zal het vliegtuig naar de juiste startbaan taxiën... en opstijgen! De landing is het omgekeerde, behalve de veiligheidsvoorschriften.

Als de vlucht van Alghero naar Catania je eerste is, zijn hier enkele tips:

Lees of bekijk gidsen hoe je je moet gedragen op de luchthaven, dit is een vrij breed onderwerp. Het belangrijkste is om uit te vinden naar welke gate je moet lopen (op een groot scherm in de terminal). Wees voorbereid op drukveranderingen tijdens het opstijgen en dalen, kauw op kauwgom of eet een snoepje. Wees niet bang voor turbulentie, dit is absoluut normaal. Al met al, wanneer je in een auto rijdt, raak je niet in paniek elke keer als een band een kuil raakt, toch? En het allerbelangrijkste: luister naar de bemanning. Ze hebben zoveel vluchten uitgevoerd dat ze een erelidmaatschap hebben gekregen van de vogels. Hun ervaring is absoluut van onschatbare waarde.