Vluchten van Alghero naar Palermo

03 mrt 10 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Alghero tot Palermo

Bagagebeleid van goedkope luchtvaartmaatschappijen op de route Alghero - Palermo

Huh, het is bijna een popcultuuronderwerp. Er zijn zelfs liedjes over strikt bagagebeleid! En weet je, humor bevat meestal een aantal waarheden... Ja, het klopt, goedkope luchtvaartmaatschappijen beperken je gratis bagage, elke vervoersmaatschappij heeft zijn eigen beleid (en ze veranderen nogal vaak). Al met al is dat de reden waarom je ticket zo goedkoop is. Elke goedkope luchtvaartmaatschappij heeft zijn regels voor afmetingen en meestal houden ze zich daar strikt aan. Natuurlijk is 1 of 2 cm meer geen ramp, maar als je de limiet een halve meter wilt overschrijden, hou je niemand voor de gek! En de ingecheckte bagage betekent altijd extra kosten. Maar het is niet zo erg als het klinkt, met deze voorschriften is instappen veel sneller, je kunt online inchecken enz. enz. Zoals alles, met goedkope prijzen komt een grote verantwoordelijkheid. Of zoiets.

Traditionele vervoersmaatschappijen van Alghero - Palermo – bagage voordelen

In de eerste plaats is meestal de geregistreerde bagage inbegrepen in de ticketprijs. Dus als je weet dat je veel dingen nodig hebt, is het de moeite waard om dat te vergelijken als het goedkope vliegticket plus de extra bagagekosten de traditionele vliegticketprijs niet overschrijdt. Dit gebeurt vaker dan je denkt! Bovendien meten traditionele luchtvaartmaatschappijen de handbagage niet zo vaak als de goedkope luchtvaartmaatschappijen dit doen. Alleen de regel van het gezonde verstand is van toepassing. Een ander voordeel van de traditionele vervoersmaatschappij is het afhandelen van speciale bagage, zoals muziekinstrumenten of skiuitrusting. Dit is veel eenvoudiger en goedkoper.

Speciale bagage regels

Soms moeten we met ongebruikelijke bagage vliegen - contrabas, skiuitrusting of gewoon enorme of ongewoon gevormde voorwerpen. Afhankelijk van de grootte en het "gebruik" van het bagage type, kan de prijs verschillen. Traditionele vervoersmaatschappijen zijn meestal meer gewend aan het verpakken van dergelijke spullen en kosten minder dan goedkope luchtvaartmaatschappijen. Maar je moet het feit wel melden tijdens het maken van je boeking. Belangrijk feit: rolstoelen en kinderwagens worden gratis ingeklapt en meegenomen, maar toch moet je dit vóór de vlucht melden, zodat de bemanning zich hierop kan voorbereiden.

Sportuitrusting in je bagage op de route Alghero - Palermo

Skimateriaal, snowboards en andere sportuitrusting worden meestal probleemloos door iedere vervoersmaatschappij afgehandeld, hoewel goedkope luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengen voor dergelijke spullen, meestal 30 tot 60 euro per passagier, afhankelijk van de grootte. Een slimme tip: soms is het de moeite waard om een tweede stoel naast je te kopen, dit kan goedkoper zijn! Je kunt zo'n optie met je ticket kopen of soms direct melden op de luchthaven, maar minstens 3 uur voor vertrek!