Vluchten van Alghero naar Venetië

03 mrt 10 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Alghero tot Venetië

Reis van Alghero naar Venetië

De snelste en makkelijkste manier om een vakantiebestemming te bereiken is met het vliegtuig. Vliegen is vaak goedkoper en sneller dan dezelfde afstand te overbruggen met de auto of trein. Het is bovendien één van de veiligste manieren om je te verplaatsen. Voor korte vluchten worden vliegreizen als comfortabel ervaren door de gemiddelde reiziger. Voor lange afstandsvluchten opteren veel reizigers om een klein beetje extra te spenderen om meer beenruimte te verkrijgen.

Wanneer boek ik best mijn vlucht Alghero - Venetië?

In principe kan je een vlucht op ieder moment boeken, maar als je rekening houdt met de volgende tips, betaal je minder voor je vlucht. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan je vluchten reeds een jaar voor de vertrekdatum boeken. Maar soms is het misschien een beter idee om eventjes te wachten tot de prijzen zakken. Voor lange afstandsvluchten en intercontinentale vluchten is de ideale boekperiode 5 tot 6 maanden voor het vertrek. Dit is de beste periode om goedkope vliegtickets te boeken. Voor korte vluchten ligt het iets anders en is de beste periode ongeveer 3 maanden voor de afreis. Er bestaan ook apps die een notificatie sturen wanneer jouw vlucht het goedkoopst is.

Vluchten Alghero - Venetië

Met welke maatschappij kan ik best vliegen?Het verschil tussen gewone en low-cost luchtvaartmaatschappijen is vaak erg groot. Met low-cost maatschappijen zoals RyanAir en WizzAir kan je voor enkele Euro's vliegen binnen Europa, maar je verliest wel aan comfort en faciliteiten. Standaard vluchten kosten meer, maar zijn all-in. Afhankelijk van je budget en wensen kun je opteren om meer te betalen voor meer comfort. Wil je liever erg goedkope vliegtickets, dan kies je best voor de low-cost maatschappijen.

Low-cost vluchten:

 • zijn goedkoper
 • enkel handbagage is inclusief
 • je moet per kg bijbetalen voor ingecheckte bagage
 • enkel mogelijk voor korte vluchten
 • zitplaatsen zijn kleiner
 • geen extra’s zoals maaltijden en drankjes

Gewone vluchten:

 • zijn duurder
 • handbagage en ingecheckte bagage zijn inbegrepen
 • zowel voor korte vluchten als lange afstandsvluchten mogelijk
 • zitplaatsen zijn iets ruimer
 • maaltijden en drankjes zijn inbegrepen

Wat mag ik meenemen op het vliegtuig?

De laatste jaren zijn veiligheidsvoorschriften voor vliegreizen strenger geworden, voornamelijk voor items in je handbagage. Zo mag je bijvoorbeeld geen vloeistoffen meenemen die 100ml overschrijden. Flesjes water, deodorants, gel en cosmetica moeten dus ingecheckt worden, tenzij je deze aankoopt in de boarding zone. Verpakt voedsel mag over het algemeen mee. Enkel fruit, groenten en andere organische producten kunnen een probleem vormen. Uiteraard mogen er ook geen gevaarlijke items mee op het vliegtuig, zoals zakmessen en wapens. Luchtvaartmaatschappijen stellen ook restricties aan de afmetingen van handbagage. Meestal mag er maar 1 handbagage per persoon. Die tas moet passen in het bagagerek boven de stoelen. De maximale afmetingen verschillen per maatschappij. Het is dus interessant om even na te gaan wat de juiste restricties zijn voor jouw vlucht.