Vluchten van Alicante naar Cancun

13 dec 20 dec Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Alicante tot Cancun

Dingen die je wel en niet moet doen met geregistreerde bagage op vluchten van Alicante naar Cancun

Over het algemeen worden de volgende items volledig geweigerd in vliegtuigen: explosieven, ontvlambare stoffen, houders onder druk, oxidatiemiddelen en peroxiden, vergiften, infectieuze, magnetische en radioactieve materialen... Dus niets dat een verstandig persoon zou proberen mee te nemen tijdens een vlucht. Nou ja, marihuana is ook niet toegestaan, zelfs als het legaal is in jouw land. Snuffelhonden worden er gek van en het hele vliegtuig wordt doorzocht en de vlucht vertraagd... Doe het gewoon niet. Punt. En het is de moeite waard te vermelden dat ieder land zijn eigen regels heeft als het gaat om souvenirs die gemaakt zijn van dieren - dit geldt zowel voor ivoor en soms zelfs voor veren of specifieke vogelsoorten. Controleer dit!

Handbagage op reizen van Alicante naar Cancun

Er zijn enkele regels met betrekking tot handbagage. Behalve de grootte en het gewicht (wat een heel ander verhaal is om te vertellen), zijn er beperkingen. Allereerst - geen gevaarlijke spullen. En "gevaarlijk" is in dit geval nogal paranoïde (overigens voor uw veiligheid!), dus zelfs een zakmes, schaar, nagelvijl of Zippo aansteker zullen in beslag worden genomen. Evenals alle gevaarlijke stoffen - lees de paragraaf hierboven. Over het algemeen is het gezond verstand de regel, met een wantrouwende afwerking.
MAAR! Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen beleid en de regels kunnen enigszins verschillen, dus lees zeker de regels.

Welk eten en drinken kan ik meenemen als ik vlieg naar Cancun?

De algemene regel in Europa is dat vloeistoffen aan boord niet zijn toegestaan. En het woord "vloeistof" is van toepassing op bijna alles wat niet vast is, dat wil zeggen: gels, siropen, lotions, tandpasta enz. Ze zijn niet toegestaan, behalve voor 100 ml (3 ounces) containers, elk verpakt in een doorzichtige plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. Je mag tot 10 stuks meenemen.
Als je in de praktijk een drankje in de belastingvrije zone koopt, zal niemand je in de problemen brengen, maar de beveiligingscontrole is een heel ander verhaal. Deze moet streng zijn voor je eigen veiligheid

Vliegen van Alicante - de luchthaven gids!

Nou, de procedure is voor elke luchthaven meestal hetzelfde. Eerst moet je je bagage inchecken (zorg dat je eerder op de luchthaven bent om dit te doen, soms is de rij erg lang en moet je wachten). Dan komt de veiligheidscontrole, de beroemde screening van je spullen, het uitdoen van je schoenen en je metalen spullen. Als je een goed persoon bent en de beveiligingstest hebt doorstaan, mag je door de belastingvrije zone. Het is tijd om souvenirs, drankjes en eten te kopen terwijl je op je vlucht wacht. Dan kun je direct naar je gate gaan. Laat het complete vliegtuig niet op je wachten terwijl je op zoek bent naar de juiste gate! Aan de andere kant hoef je niet als eerste bij de gate te zijn - iedereen heeft een gereserveerde stoel!