Vluchten van Brindisi naar Turijn

03 mrt 10 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Brindisi tot Turijn

Algemene informatie over vluchten Brindisi - Turijn

Ooit was het vliegen zelf een droom voor de mens. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om, voor een bedrag, te vliegen. Niet alleen in het eigen land, maar over de grenzen, door Europa en de hele wereld. In Europa heeft elke grote stad een luchthaven en is het mogelijk om vlug naar de grote steden van elk land toe te komen. In Amerika heeft vrijwel elke stad een luchthaven en kun je met het vliegtuig elke uithoek bereiken.

Wanneer moet je boeken Brindisi - Turijn en waarom?

De grote vraag voor de reiziger nu is niet meer of hij kan vliegen, maar hoe hij aan de goedkoopste tickets voor zijn reis kan komen. De algemene regel is dat men zo vroeg mogelijk moet kopen om de beste prijs te krijgen. Dit is voor een deel correct, maar niet in zijn geheel. Luchtvaartmaatschappijen willen graag zo veel mogelijk van hun stoelen verkopen. Hierdoor zijn er altijd aanbiedingen te vinden, maar de last-minute deals zijn ook ver van de regel. Veelal kun je de beste prijs vinden binnen 3 maanden en een maand van de reisdatum. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren ook verschillende andere regels in hun aanbiedingen. Zo is het een gebruikelijke regel dat een bepaald ticket alleen beschikbaar is als er een weekend of minimaal 5 dagen tussen de heen- en terugreis zitten.

Meest populaire vliegtuigen in Europa

De vliegtuigen waar de meesten in zullen vliegen zijn straalvliegtuigen, oftewel jets. Alleen op hele kleine routes worden nog propellervliegtuigen, zoals de variaties op de ATR 72, gebruikt. Deze soort vliegtuigen kun je nog zien op korte vluchten tussen de Schotse eilanden en de kust, richting de eilanden voor de Ierse westkust, of in het hoge noorden van Noorwegen en Finland. Op bijna alle routes vliegen er echter straalvliegtuigen. De meesten hiervan zijn gebouwd door het Franse Airbus of het Amerikaanse Boeing. De middelgrote A320 types van Airbus zijn de meest populaire. Met de variaties op de A320 concurreert Airbus met de versies van de 737 van Boeing. Over langere afstanden, vooral intercontinentaal, vliegen er veel Boeing 747’s en 777’s en enkele Airbus A350’s.

Vliegetiquette, hoe je te gedragen in de luchthaven en in het vliegtuig Brindisi - Turijn

Maar om op je vliegtuig te komen, moet je eerst door de luchthaven heen. Dit is voor sommigen een absolute gruwel, maar voor de meesten is dit makkelijk genoeg. Zeker als iedereen zich goed gedraagt, kan de reis makkelijk en comfortabel zijn. Binnen Europa is veiligheid ook vaak een formaliteit. Als je een mes of iets dergelijks mee hebt, mag je dit natuurlijk bij de beveiliging inleveren. Sinds een aantal jaren is ook de hoeveelheid vloeistof die je mag meenemen beperkt, en daar wordt meestal wel streng op gelet. Op grotere luchthavens dien je ook zeker twee uur voor je vlucht aanwezig te zijn, zeker in drukke periodes. In kleine luchthavens kun je met 3 kwartier vaak je vlucht makkelijk halen, maar ook daar kun je het beste een ruim uur te nemen. Door ruim de tijd te nemen zul je ook veel minder stress ervaren. De meeste vluchten zullen ook boarden op een half uur voor de vliegtijd. Op dit moment wordt ook de check in gesloten. Bagage boven de 10 kilogram dien je in te checken, evenals stukken die niet in de opbergruimte boven de stoelen passen. Na de check in en de beveiliging begint uiteindelijk het boarden. Door je rustig te houden en goed op te letten op wat er gezegd wordt gaat alles veel vlotter. Als iedereen direct zijn eigen stoel zoekt en het vliegtuig boardt bij de deur het dichtste bij zijn stoel, is ook dit laatste stukje voor de take off comfortabel voor iedereen. Het enige dat je dan nog rest is te genieten van je vlucht en je reis.