Vluchten van Calvi naar Marrakech

27 feb 05 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Calvi tot Marrakech

Wanneer vliegen van Calvi naar Marrakech?

Het hangt er natuurlijk af van wat je wilt doen/zien en of je een hekel hebt aan drukte of niet. Als dat zo is, lees dan wanneer Marrakech de toeristische piek heeft en vermijd deze tijd van het jaar. Maar vergeet niet om de klimaatomstandigheden te lezen, misschien komt de toeristische piek omdat de andere maanden koud zijn of omdat het het natte seizoen is? Probeer je favoriete activiteiten aan te passen aan het voorspelde weer of geopende toeristische attracties.

Reis plannen van Calvi naar Marrakech - drukte en het weer

Drukte door toeristen kan echt het plezier van sightseeing verstoren, dat weten we allemaal. Dat is waarom we hier zijn! Als je naar Marrakech gaat, probeer dan kaartjes te kopen voor de start of aan het einde van het toeristische seizoen. Niet alleen heb je meer ruimte voor jezelf en verlies je geen tijd in oneindige rijen, maar de prijzen zijn ook beter. De prijzen van vliegtickets, uiteraard, maar ook van de hotels, entreegelden enz. Als je vrij bent om het tijdstip van je reis te kiezen, wees dan creatief en flexibeler!!

Hoe nog meer in de kosten snijden bij een reis van Calvi naar Marrakech?

Zoals we altijd zeggen - koop vliegtickets zo snel mogelijk. Ze worden niet goedkoper in de loop der tijd, weet je. Maar dat is niet de enige truc. Probeer je vakantieverlof te starten, bijvoorbeeld op een dinsdag. Vliegtickets zijn het goedkoopst op dinsdag, woensdag en donderdag. Weekeinden en maandagen (gewoonlijk terugkerende dag) zijn uiteraard duurder en meer "in" voor de meeste mensen... en luchtvaartmaatschappijen weten dit. Wees slimmer! Hetzelfde geldt ook voor hotels. Het is een van de beste manieren om kosten te besparen.

Comfortabele en leuke reis naar Marrakech

Wanneer je eindelijk goedkopere tickets en een hotel hebt, denk dan aan je reis, het aangename deel. Wacht niet met dingen tot het laatste moment, zodat je niet te veel stress hebt over teveel dingen in dezelfde tijd. Meestal over iets vergeten (zoals online inchecken of instapkaarten!). In plaats van te bladeren door de FB muur of door uit te stellen, lees je over het stadsvervoer en wees voorbereid! Je kunt ook een bezoek aan sommige plaatsen en attracties plannen, zodat je een min of meer nauwkeurig plan en een route door de stad hebt. Maar overdrijf het niet, een reis moet leuk zijn, dus je moet wat vrije ruimte hebben om te improviseren en wijzigingen aan te brengen.