Vluchten van Calvi naar Oujda

03 mrt 10 mrt Vertrek

Snele uitleg - vlieg van Calvi tot Oujda

Reizen van Calvi naar Oujda met een kind

Nou, reizen met kinderen betekent dat je extra bagage moet meenemen. Het is de moeite waard om de prijzen van extra bagage bij goedkope luchtvaartmaatschappijen en de ticketkosten van traditionele vervoersmaatschappijen te vergelijken. Dit hangt altijd af van de route en de vervoersmaatschappij, welke optie kosten effectiever is. Kinderwagens kunnen meestal gratis aan boord worden meegenomen als ze opgevouwen zijn. Je kunt ook een draagzak meenemen en zoveel teddyberen als je kind nodig heeft.

Bagage vermist… wat te doen?

Laten we eerlijk zijn, soms kan één tas vermist of beschadigd raken, we zijn allemaal mensen. Hoe sneller je actie onderneemt, hoe beter. Als je met reguliere luchtvaartmaatschappijen vliegt, zijn de IATA-regels van toepassing. Je moet dus onmiddellijk een klacht indienen, niet later dan 7 dagen na het incident. In geval van vertraging van de bagage, heb je 21 dagen, vanaf de dag dat deze uiteindelijk werd afgeleverd, om een klacht in te dienen. De verantwoordelijkheid voor verlies, schade of vertragingen is meestal beperkt, tenzij je je bagage hebt verzekerd of bagage met hoge waarde hebt gedeclareerd. En onthoud dat Facebook en meningen ook een echt krachtig hulpmiddel zijn ... We zeggen het maar.

Wat moet ik als eerste boeken wanneer ik op de route Calvi - Oujda wil vliegen? – vlucht of hotel?

Uiteraard het vliegticket! En niet alleen dat we van de vluchten gebruik maken, maar er zijn meer hotelappartementen in dan stoelen op vluchten die daar naartoe gaan. Pure wiskunde. En het komt vaker voor dat mensen een hotelboeking annuleren dan een boeking van een vlucht. Al met al kun je altijd een plek vinden (of couch surfen?). Maar wat zou er gebeuren als je je hotel boekte en vervolgens beseft dat er in deze periode geen zitplaatsen zijn voor vluchten naar Oujda? Belangrijke dingen als eerste! Bovendien kun je altijd flexibeler zijn met vluchten, als je op zoek bent naar goedkopere tickets (zoals vliegen op woensdag, niet op vrijdag). Wanneer je weet wanneer je een accommodatie nodig hebt, kun je er naar zoeken!

Kiezen van een hotel – algemene regels

Natuurlijk zijn er standaarden: locatie, prijzen, kamers, uitzicht... Maar bedenk dat de hotelsterren niet altijd zijn wat je denkt dat ze zijn. Veel hotels gebruiken lokale regels om sterren toe te passen, dus een twee-sterrenhotel is misschien helemaal prima en het beste waar voor je geld en een 4-sterrenhotel kan een gat in de grond blijken te zijn. Lees online meningen, ze zijn de beste bronnen van kennis als het er om gaat. We raden ook aan om een hotel te bellen om te informeren of ze hun gasten helpen bij het bereiken van de luchthaven. Sommige hotels doen dit gratis!